… care nu pierde nici un prilej să mă jignească gratuit. Azi m-a făcut țigan și că din cauza mea îi este rușine că e român.

Omul e din Iași, are vreo 55 de ani și-mi poartă sâmbetele de multă vreme. Are ce are cu faptul că sunt MVP cu specialitatea FoxPro (el fiind bugetar nu știu pe unde și lucrând in FoxPro). E membru (mă rog, a fost) pe http://www.profox.ro (a mai avut două conturi care i-au fost suspendate tot în urma scandalurilor pe care le-a făcut). M-a amenințat că-l sună pe Silviu Hotăran de la Microsoft România să-l determine să-mi retragă titlul, m-a șantajat să-l fac admin pe Profox, a cumpărat domeniul foxpro.ro, pe care a făcut un forum identic (până și textele le-a copiat), unde a avut vreo 10 utilizatori înregistrați. Asta, până au găsit boții adresa forumului (era un PhpBB acolo) și avea o grămada de linkuri către site-uri porno. După vreo jumătate de an și-a șters forumul.

Acum domeniul ala arată așa:

În 3 ani neisprăvitul ăsta n-a fost în stare să facă nimic notabil.

Și știți care e culmea? Acu vreo doi ani l-am avut cursant la un curs de o săptămână de programare (adică a plătit bani frumoși ca să fie cursantul cuiva despre care spune ca e incompetent). Și regretul meu cel mai mare e ca nu am știut că e în sală – eu am aflat de-abia după.

În săptămâna aia nu s-a remarcat prin nimic, iar în pauze debita numai tâmpenii. „De ce microsoft nu face o versiune de foxpro pentru internet”. Dacă spui chestia asta cu atâta seninătate se poate trage o singură concluzie: habar n-ai pe ce lume trăiești. Acum vorbesc în cunoștință de cauză: ca programator e un ratat. Mai departe de browse și modi comm n-o să treacă în veci. Genul tipic de programator incompetent, care lucrează stă la stat pe un salariu mizerabil fiindcă nu-l angajează nimeni. Și mai are și tupeul să se plângă.

E un fel de Dr. Jekill and Mr. Hyde. În contactul direct e cel mai bun băiat și n-ar ridica tonul ferit-a sfântul (asta o știu și din experiență personală – într-o săptămână, cât am stat împreună în aceeași sală 8 ore pe zi n-a deschis pliscul să-mi zică nimc – dar și de la un fost angajator de-al lui, care l-a dat afară pentru incompetență, dar, citez, „era băiat bun”).

Când se așează la tastatură, în schimb, își varsă tot veninul, la adresa oricui, fără discernământ. Noi am mai avut conflicte în trecut și când l-am amenințat că-l dau în judecată pentru calomnie și-i iau banii și-a cerut scuze public.

Pur și simplu nu înțeleg. Oare chiar simte el nevoia imperativă să arunce cu zoaie în direcția mea (întotdeauna neprovocat – eu nu vorbesc cu el în nici un fel)? sau trebuie să mă duc până la Iași (că am aflat unde stă) și să-i umflu botul?

Ce să fac cu el? Voi ce-ați face?