Prin aprilie mă sună una de la Romtelecom:

– Bună ziua. SC Class Software?

– Da (interesant – nu știam că există pe undeva o asociere între numărul meu personal de mobil și firmă)

– Am sunat în legătură cu o ofertă de internet mobil de la RomTelecom.

Si începe să zică de ofertă. Modemul + un laptop, tarif decent la internet mobil (mai mic decât la Vodafone. Da’ există și pentru asta o explicație. Ăla de la Vodafone MERGE. Cel de la Romtelecom nu, dar am constatat asta prea tarziu.)

Bun, stabilim ce și cum și zice că o să primesc modemul prin curier in două zile și laptopul mai târziu. Închid și dau cu google. Fujitsu Amilo. Modelul ala costă 1700 la e-mag. Fac repede socoteala și constat ca în total platesc pe oferta lor 3200. Sun înapoi și zic ca nu vreau laptopul, să rămână numai internetul mobil. Aia zice că da și gata.

Buuunnnn…. vine modemul, într-un plic sigilat, în care era și contractul. Ca să pot citi contractul a trebuit să semnez de primire și să rup plicul ăla sigilat, acțiune care înseamnă acceptul meu în privința termenilor contractului. Dacă citește vreun jurist postul ăsta, vă rog să-mi spuneți dacă e legal. Când am citit contractul am constatat că dacă vreau să-l întrerup trebuie să plătesc 100 EUR. Hm.

Dar să revin la subiect:

Vine prima factură de la Romtelecom. 20 RON mobilul, 107 ron rata nr. 1 pentru laptop. Pun mâna pe telefon și sun. Zice aia „V-am înregistrat cererea în 29 aprilie”. Ok, deci cum facem? O sa vă stornăm factura asta.

Bun. După vreo două săptămâni primesc un SMS de la romtelecom: „Vă rugăm să achitați factura cutare, in valoare de 127 ron”. Fac o criză de nervi și sun din nou. Răspunde una, îi explic treaba, se uită „în sistem” și zice da… ne cerem scuze, încă nu s-a propagat în sistem, ignorați vă rog SMS-ul.

Săptămâna trecută primesc factura nr. 2. Sold precedent 127 RON, 20 RON internetul mobil, 107 RON rata nr. 2 de la laptop, total 254 RON.

Am crezut că nu văd bine.

Sun să întreb ce se întâmplă și dau peste una care părea să știe mai multe despre ce are de făcut. Și mă întreabă aia toate alea iar la sfârșit îmi dă și numărul de înregistrare al reclamației.

Ieri: îmi sună telefonul. Mă uit la număr – un fix de Romtelecom. Răspund – la capătul celălalt era un tip: ”Dl. Grigore Dolghin?” Da ”Am sunat în legătură cu factura dvs. restantă pe mai, în valoare de 107 RON”.

Uite de-aia o să mă duc mâine să le duc și modemul și-i bag în mă-sa cu serviciile lor de rahat și renunț la serviciile lor. Și n-au decât să mă caute pentru suta aia de euro. (Contractul nu e semnat și nici ștampilat fiindcă era în plicul închis – l-am văzut de-abia după, când curierul plecase).