Aseară am fost la filmul „Mănâncă, roagă-te, iubește”. Jur că e ultima dată când mă mai duc la un film fără să verific punctajul de pe IMDB. Personajul principal e jucat de Julia Roberts. Frate, femeia asta se face din ce în ce mai urâtă pe zi ce trece.

Ce-am văzut: o femeie cu un job perfect, cu un soț perfect, cu o casă perfectă, cu o viață perfectă, decide brusc într-o zi că, citez, „m-am săturat să fiu căsătorită.”. Și ca atare divorțează, lasă totul baltă și pleacă în Italia, India și Bali ca ”să se regăsească”.

Chestia asta cu regăsitul n-am înțeles-o niciodată: te duci undeva să te regăsești? da’ ce, te-ai pierdut pe-acolo în prealabil?

M-a amuzat teribil faptul că a lăsat în urmă totul (și credeți-mă – făcea parte din cei 10% care au o viață care merită trăită) și s-a dus la mama dracului într-un ashram să frece podelele (literalmente). Mă întreb – s-o fi regăsit?

Evident, după ce-a scăpat din ghearele căsătoriei s-a cuplat cu un frumușel de cartier (tipic), de care s-a plictisit relativ repede (iarăși tipic), și-a pus coada pe spinare și a tulit-o în India. Egoism, nepăsare, frivolitate, you name it. She has it. Singura dată când are o reacție umană este când îl vede pe Felipe (alt amorez de-al ei) plângând când își ia rămas bun de la fiul său. Chestia asta se întâmplă spre sfârșitul filmului, când deja e prea târziu să-ți mai schimbi părerea. Una peste alta, personajul e genul de femeie pe care NU îl vrei în apropierea ta fiindcă mai devreme sau mai târziu (dar cel mai probabil mai devreme) o să te lase cu ochii în soare.

Citez dintr-un comentariu de pe imdb:

Whine-Whine-Divorce-Whine-Cry-Travel-Whine-Eat-Whine-Feminist Bullshit-Whine-Elevate Importance-Whine-Whine-Travel-Whine-Attempt Meditation-Whine-Get Better at Meditation with help of Hippie-Whine-Elevate Importance to Unknown Levels-Whine-Whine-Travel-Whine-Whine-„Fall in Love” I think that is pretty much it. Do not see this film.

Exact așa e. Am regretat cele doua ore și ceva irosite uitându-mă la o chestie, că film nu pot să-i zic. Apropo, a costat 60 de milioane de coco.