Mă uitam aseară la știri. Și ce vad? Niște oameni făceau o demonstrație împotriva noului cod al muncii; argumentul care a revenit obsesiv în discuție a fost ”Acest cod al muncii ne transformă în sclavi. Angajatorul ne va putea concedia oricând.”

Um… să fiu sigur că am înțeles. Eu sunt angajator și am un angajat deștept și eficient. Când am o problemă urgentă și importantă i-o dau lui pentru că știu că o să facă tot ce poate ca să o rezolve. Și dacă n-o rezolvă știu că e imposibil de rezolvat în termenii specificați (buget financiar și de timp, resurse, logistică, etc).

Cât de tâmpit trebuie să fiu ca să-l dau afară? Ar face un angajator normal la cap chestia asta? Să-l trimită la concurență? Deci nu, clar.

Sigur, există și angajatori al căror interes este doar să își vadă treaba făcută și după aia Dumnezeu cu mila. Ăștia într-adevăr sunt idioți și mai devreme sau mai târziu o să li se înfunde. Eu unul aș verifica ce se spune despre firma unde vreau să mă angajez; în general ce se ”spune” este adevărat în mare parte și dacă aud lucruri nasoale, e clară treaba. Dă-l în mă-sa, n-are decât să se plângă după aia ca ”nu găsește oameni”.

Pe de altă parte, chestia aia cu ”dacă dai afară pe cineva nu mai ai voie să angajezi pe nimeni timp de nouă luni” e o tâmpenie crasă. Îl dau afară PENTRU CĂ E INCOMPETENT ȘI ÎL PLĂTESC DIN BUZUNARUL MEU. DE-AIA ÎL DAU AFARĂ ȘI VREAU PE CINEVA COMPETENT ÎN LOCUL LUI. DA?

Nu vi se pare amuzant că majoritatea celor care erau la miting erau bugetari?