Acum o săptămână am găzduit-o pe Genevieve pentru două nopţi. O tipă din Denver, USA. Era în trecere prin Bucureşti şi a apelat la cunoştinţele noastre, că deh, suntem locali. I-am dat informaţiile de care avea nevoie şi a plecat să colinde prin oraş. Unul din lucrurile pe care i le-am spus a fost că în pasajul de la Universitate e un punct de informare turistică.

Seara, când s-a întors, ne-a spus că a fost acolo şi că femeia din punctul de informare turistică a fost agresivă şi NU VORBEA ENGLEZA. Şi că tot ce găseai acolo erau cărţi poştale şi hărţi AUTO.

Ce fel dracu’ de punct de informare turistică e ăla???? Pila cui e tuta aia proastă care nu vorbeşte o limbă străină? De ce nu angajează acolo o absolventă de liceu, pe acelaşi salariu, care vorbeşte trei limbi străine, şi, subliniez, engleza OBLIGATORIU???

Cât de incompetenţi sunt ăştia frate? Mai multe informaţii afli dacă opreşti la întâmplare, pe stradă, pe oricine sub 35 de ani. Garantez ca 90% din ei înţeleg limba engleză şi cel puţin jumătate pot să-ţi dea informaţii turistice utile, în limba ta de turist străin.

Trist. În loc ca cei plătiţi pentru asta să-şi facă treaba în mod competent, nu să plătească o căruţă de bani pe o siglă care costă 50 USD (vă amintiţi scandalul cu frunza lu’ Udrea, nu? mai ştie cineva ceva despre asta?), oameni de suflet promovează România aşa cum se pricep ei. Şi se pricep de te trec fiorii de mândrie că eşti român.

Ah, să nu uit. Nici unul din cei prezenţi în clipurile de mai jos nu e român. Asta zice ceva, nu?

Canada:

USA: