„Un om a murit după ce un polițist i-a dat cu spray lacrimogen în față.”

Când citești știrea de mai sus primul gând care-ți vine în minte este ce animal a fost polițistul ăla.

În realitate lucrurile stau un pic diferit. Și anume așa: Un nene de 53 de ani, (cât malu’ și tocmai bun de muncă), stătea la coadă la poștă să ridice ajutorul social, beat muci fiind.

Repet, poate n-am fost suficient de clar: unu’ care în loc să fie la muncă, era la poștă să ridice ajutorul social, după ce a trecut în prealabil pe la crâșmă și s-a îmbătat mangă. Tot din ajutorul social, ca deh, de-aia îl ia, ca să aibă bani de băutură.

Și când a aflat că nu poate să ridice banu’ a început să facă scandal. Atât de mare încât femeia aia de la ghișeu (care oricum nu putea să-i dea banii, că nu ea face legea acolo) a fost nevoită să cheme poliția. Poliția a venit, ăsta era belegiu și prost la băutură și s-a luat în clonț și cu ăia și ei au scos spray-ul și l-au liniștit.

(Fac o mică paranteză aici: dacă întâmplarea asta s-ar fi petrecut afară, poliția l-ar fi curentat bine și ar fi făcut cel puțin 30 de zile de pușcărie. Aici a luat niște spray în bot – eu zic că a scăpat ieftin).

Bun. Melteanul era pe jos. Polițistul a chemat Salvarea, dar deh, te pui cu prostul? era viteaz – a zis ca n-are nevoie de Salvare și a plecat acasă. Mai târziu i s-a făcut rău și a murit.

Din câte știu eu nu se moare de la spray paralizant; cel mai probabil alta a fost cauza și spray-ul (poate) doar a amplificat efectul. Nu știu și nu mă pronunț.

În schimb am o urare pentru ăla de-a crăpat: Trăiești din banii noștri, koae. Și tot din banii noștri bei. Și mai ai tupeu să faci scandal, că ești cretin.

MORI BĂ.

Vreau să donez o sumă pentru avocatul care o să-l apere pe polițist.


Edit: Am aflat de ce-a murit ăla: meningită purulentă. Da’ băutura-i bună, fir-ar mama ei.